képek

2010.04.16. 17:13 horvathar

Fél Európa légiforgalma leállt

Április 15-én, tervezett indulásunk napján az izlandi Eyjafjalla vulkán kitörése Európa nagy részén megbénította a légi forgalmat.

Természetesen mi a rossz felében voltunk, mert Amszterdamból repültünk volna Hong-Kongba. Mikor indultunk volna a reptérre, akkor láttuk, hogy törölték a járatunkat. Kimentünk, hogy megkérdezzük, mi történik ilyenkor. Kiálltuk a sort, és átfoglaltak minket ápr. 16-ra. Aztán az se sikerült, úgyhogy itthon maradtunk.

Kis tanulságok: a légitársaságok csak saját csoportjukon belül tudnak átfoglalni, ezért a KLM, aki az AirFrance-szal egy csapat, csak Amszterdamon és Párizson keresztül tudott volna küldeni, ott meg minden áll, és mivel a sok átfoglalás miatt minden HongKong-ba tartó járat megtelt, már csak egy héttel későbbre tudtak volna helyet adni. Inkább visszakértük a jegy árát, és próbálkoztunk utazási irodában, ahol minden légitársaságot meg tudnak nézni. Keddre ajánlottak egy kombinációt két átszállással: Bp - Athén - Doha - HongKong. Ezt lefoglaltuk, és érdekes módon csak ötezerrel volt drágább, mint a régen foglalt eredeti jegyünk.

Mivel indulás előtt elég jól elintéztük az itthoni kötelezettségeinket, hirtelen nem volt nagyon mit tennünk, videóztunk:

Könnyed erkölcsök (Easy virtue, angol szatíra)

A foszladozó angol arisztokráciáról ad képet a huszadik század elejéről. Szerepel benne Kristin Scott Thomas, Jessica Biel, Colin Firth és Gabi felismerte, hogy a filmbeli inas a Love Actually-ben azt a fiút játszotta, aki Amerikába ment barátnőért.
Rotten tomatoes tomatometer: 51%. Áron: 6/10. Gabi: 8/10.

Isten hozott az Isten háta mögött (Bienvenue chez les Ch'tis, francia vígjáték)

Kedves francia vígjáték a postamesterről, akit a francia Riviéra helyett északra helyeznek át. Kifigurázza az előítéleteket, és persze elmondja, hogy ott fogod megtalálni a boldogságot, ahol nem is számítasz rá. A franciák biztos jót nevetnek az akcentusos vicceken is.
Rotten tomatoes tomatometer: 71%. Áron: 8/10. Gabi: - (bealudt).

A bűn árfolyama - The International (The International, amerikai - német krimi)

Bankvilágban játszódó krimi Cliwe Owennel és King Kong (csak ne jutna róla is eszembe Hong Kong...) legújabb szerelmével, Naomi Watts-cal. Rosszabbat vártunk, ezt a műfajt nagyon is el lehet szúrni. NewYorkon, Milánón, Lyonon és Isztambulon át üldözik a jó fiúk-lányok a rossz fiúkat.
Rotten tomatoes tomatomter: 59%. Áron: 7/10. Gabi: 8/10.

Nem állunk le, valamivel el kell tölteni az időt, és itt van a Titanic a szokásosan erős távolkeleti szekcióval. Mai terv:

Vergődés (Choi voi / Adrift, vietnámi-francia dráma)

"Hanoi fülledt, kaotikus városa (hmmm, de jó lehet ott lenni...) a háttér az ismeretlen világ felderítéséhez, amelyben vágy és magány, szenvedély és fájdalom keveredik. Időnként olyan érzés, mintha Antonionival járnánk be Vietnamot (bejárhatjuk valaha Vietnámot?). A film Velencében elnyerte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját."
Volt benne Hanoi, meg Halong-öböl is, ennek ellenére nem annyira ragadott meg minket.
Áron: 3/5. Gabi: 2/5.

Következő etap: este a saját készlet átismétlése:

Billy Elliot (angol dráma)

Reméljük, mindenki látta. Aki még nem, nézze meg!
Rotten tomatoes tomatometer: 85%. Gabi: 10/10. Áron: 10/10 (bealudt, de már többször látta).
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hktolklig.blog.hu/api/trackback/id/tr311927279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása