képek

2010.04.22. 18:41 GabiB

hong-kongi apró

Enyém Hong Kong, Kína és Kambodzsa. Azaz ezekről a helyekről nekem kell memorizálnom és fejből felmondanom a Lonely Planetet. (Tehát én majd Vietnámban és Malajziában írok blogot.)  Addig is pár dolog gyorsan:

- az étteremben a mellettünk ülő asztalnál főtt csirkelábat választottak előételnek (kb 5 db/fő).

- mi a jázmin tea titka? Akkor is inni kell, amikor már nagyon keserű? Ma folyamtosan töltögették a pincérek...pedig már nagyon keserű volt.

- az étkezés befejeztével hogy/hova kell tenni a pálcikát? volt pálcikatartó is, vagy a tányérba kell tenni?

- a Kowloon Parkban (Kowloon Hongk Kong egyik városrésze, az ami nem szigeten van) ha felnézel felhőkarcotól látsz, ha előre nézel flamingókat látsz, ha lenézel, akkor meg teknősöket.

- a fodrászok nem ismerik a hajvasalót. Gondolom, azért, mert itt mindenkinek szög egyenes haja van.

- Én tengeri ételeket rendeltem, Áron pedig elvileg csirkét rákkal. Mikor kihozták nem tudtuk eldönteni, hogy melyik kié. A csirke valahogy eltűnt.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hktolklig.blog.hu/api/trackback/id/tr201943228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rokkenroll 2010.04.23. 08:38:37

Sziasztok!!! Irigyellek Benneteket amiért eddig még nem ettetek semmi beazonosíthatót, én már bazira unom a simán felismerhető és garantált minőségű jó magyar csirke combot, teve púpot és fóka orrot.
Byron, bízom benne, hogy a fodrászos képen nem fogja magát felhúzni Török Atesz, a legkaratésabb-pingpongos figaró, mert baszus ha igen, az tuti, hogy májgerivel ad hangot nem tetszésének, az pedig fáj!

Vigyázzatok magatokra, rokkenrolllllll

vöröszsolti 2010.04.23. 09:09:27

Hi,
Ha még van időtök nézzétek meg a Stanley piacot.
A metró azért nem gyenge, igaz?
Jó pihenést, jó utat és angol vécéket!

Csaó

horvathar 2010.04.23. 18:14:35

@rokkenroll: igen, én is kockázatosnak tartottam a fodrászos képet, úgyhogy a tai-csi tanfolyamról átjelentkezem kung-fura.
Azért a fodrásznak kicsit még Atesznál is lazább keze volt, Gabi szerint Ollókezű Edward módjára nyírt. Biztos megy neki a fonák pöri is.

horvathar 2010.04.23. 18:15:50

@vöröszsolti: találtunk piacot, de nem biztos, hogy a Stanleyt és metróztunk is, klafa volt.
Eddig jó angol vécék voltak, de fel vagyunk készülve a búcsúra.
süti beállítások módosítása