képek

2010.04.14. 11:08 horvathar

GYIK (gyakran ismétlődő kérdések)

Ez az első bejegyzésünk a gyakran ismétlődő kérdéseket és válaszokat gyűjti össze. Ha érkeznek még kérdések, akkor majd frissítjük.

Mikor utazunk?

Indulás: április 15. Érkezés: május 28.

Hová utazunk?

Az útvonalterv: Hong Kong (Makaó) - Kunming, Li folyó (Kína) - Yunnan (Kína) - Hanoi, HaLong öböl (Vietnám) - Hué (Vietnám) - Kratie, Mekong-folyó (Kambodzsa) -Angkor (Kambodzsa) - Kuala Lumpur (Malájzia) - Taman Negara nemzeti park (Malájzia) - Perhentian szigetek (Malájzia) - Kuala Lumpur (Malájzia)

Miért Ázsiába megyünk?

Merthogy utazni nyilván kell, csak az a kérdés, hová. Mi úgy döntöttünk, hogy olyan helyre mennénk, ami 30 év múlva már nem lesz ugyanilyen (ez volt az elv a tavalyi Balkán-kirándulásnál is). És legyen egzotikus is, hogy társaságban magunkra tudjuk vonni a figyelmet:
- egyes: "Jaj, tavaly a Balcsin el akartunk menni fagyizni Füredre, és elkezdett esni az eső, nagyon megáztunk."
- kettes: "Igen, el tudom képzelni. Amikor Hanoiban az éjszakai piacról mentünk vissza a szállásra, mi is bőrig áztunk, és be kellett menekülnünk egy akupunktúra szalonba, amiről kiderült, hogy háborús veterán vietkongok klubhelysége. De amikor azt mondtuk, hogy Robert de Nirot utáljuk a Szarvasvadász óta, akkor megkínáltak minket házi teknőslevessel."

Aztán Dél-Amerikával szemben már tudományos alapon döntöttünk, szempontok szerinti sorrendet állítottunk fel, és elsősorban a biztonság billentette Ázsia javára a mérleget. Dél-Amerikában kevésbé mernénk csak úgy buszozni, meg túrázni.

Hogy viszünk magunkkal 6 hétre holmit?

Természetesen nem csomagoltunk 30 zoknit, kb. egy hétre való ruhát viszünk, és majd beosztjuk. Vagy jobb esetben mosunk is. És vásároltunk egy csomó felszerelést. Új világ tárult fel előttünk, szerintem titkos kötelék képződik azok között, akik tudják, hogy mi a Vibram-talp. Felszerelésről majd később tervezünk írni részletesen. Feltesszük a listát, és fogadhattok, hogy mi lesz, amit egyszer se veszünk elő a 6 hét alatt.

Hogy engedett el a munkahelyünk ennyi időre?

Mind a ketten munkahelyet váltunk, és a váltás miatt is támadt az utazási ötlet.

Vannak ott egzotikus betegségek?

A nemzetközi oltóközpont részletes tájékoztatást ad a Nagyvárad térnél, kb. egy hónappal előtte kellett kezdeni az oltásokat. Hepatitis A-B-t meg a hastífusz elleni oltás javallott.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://hktolklig.blog.hu/api/trackback/id/tr251920171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása