képek

2010.04.22. 18:01 horvathar

Hong Kong városnézés

Még nem bírkóztunk meg a 6 órás időeltolódással, úgyhogy itteni idő szerint délután keltünk. A reggeli egy Starbucksban volt, mert még kívántuk a kávét. Utána sétálgattunk a városban és bepótoltam az otthon lekésett fodrászatot.
Az idő párás, néha csöpög, néha ömlik az eső, de nincs nagyon meleg, elviselhető a hő. Este megnéztük a tengerparti sétányról a fényjátékot, ahol a felhőkarcolókat világítják ki zenés ütemben, utána helyi étteremben vacsoráztunk egy jót.

Gondolatok Hong Kongról közgazdász szemmel:
- a fodrász annyiba került, mint otthon;
- vajon hol lehet utolérni a drága területi erőforrásról az olcsó emberi erőforrásra való helyettesítést? Talán ott, hogy kevés és kicsi a bolt, nem kirakatok vannak, hanem behívó emberek állnak az utcán, akik letámadnak, hogy gyere a belső boltjukba? Mit figyeljünk még, van tippetek?
- jól megy az üzleteknek a csoportosulás: van ékszernegyed, ruhanegyed.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hktolklig.blog.hu/api/trackback/id/tr101943135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása